Протестиращите срещу маските и изолаторите в училищата в Бургас преминаха от сградата на Регионалното управление по образование до Регионалната здравна инспекция (РЗИ). Там за разговор с тях излезе директорът на инспекцията д-р Георги Паздеров.

Те го попитаха за препаратите за дезинфекция дали са безвредни за детска кожа. „Предполагам, че децата не за първи път ще си дезинфекцират ръцете. В момента има и много хепатит, а това е болест на мръсните ръце. Този, който взема решение да се случат нещата, поема отговорност. Утре, ако има много заболели или децата се заразят или заразят възрастните си близки. Мерките са да не се заразят децата. Няма изречение, което да кажа и вие да не направите контратеза“, каза Паздеров. Докато той се опитваше да разговаря с тях, протестиращи от задните редици започнаха да викат „Оставка“.

„Няма нужда да викаме оставка, в момента водим диалог, идеята е да постигнем нещо“, намеси се един от организаторите на днешното мероприятие. Сред протестиращите е и Асен Бонджев, който през последните месеци е лице на протестите срещу правителството в морския град, а днес беше в челните редици и на протеста срещу маските в училище. Бонджев каза, че днешният протест не е политически.

Д-р Паздеров покани представители на протестиращите вътре в сградата, за да проведат спокоен разговор. Той заяви, че е предал исканията на недоволните родители на здравния инспектор Ангел Кунчев. В момента разговорът продължава.

Д-р Паздеров обясни, че на дете ще се събере около 1 час на ден да носи маска. "Повече се притеснявам какво ще се случи с тази маска в междучасието", каза той.

Дано не се наложи да си промените мнението, обърна се към родителите д-р Величка Григорова. Тя обясни, че децата може да не се разболяват,, но са заразоносители и така вирусът може да бъде предаден от дете без маска.
ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!