Сред пострадалите при автокасапницата на ул. „Хаджи Димитър“ в Айтос е 38-годишен айтозлия, който е с „Политравматизъм“ и с опасност за живота, настанен в отделение по Реанимация в УМБАЛ-Бургас. Той е пътувал на предната седалка в микробус „Форд Транзит“, когато е настъпила катастрофата, при която тир помля 13 автомобила на пътя от Руен. С опасност за живота е и 32-годишната пешеходка, която също е настанена за лечение в отделение „Реанимация” към УМБАЛ – Бургас с диагноза „политравматизъм”.

Шофьорът на камиона „ДАФ” е настанен за лечение в хирургично отделение на УМБАЛ – Бургас с контузия в гръдния кош и фрактура на ребро, без опасност за живота. В болницата е и водачът на микробус „Форд Транзит”, който е настанен в отделение „Неврохирургия” на УМБАЛ - Бургас с контузни рани в областта на главата, без опасност за живота. Шофьорът на на „Мерцедес С 270” е получил фрактура на десния глезен, настанен е в отделение „Ортопедия” на УМБАЛ – Бургас, без опасност за живота. Водачът на „Фолксваген Кади” е получил контузия на главата и гръдния кош и е в отделение „Неврохирургия”, без опасност за живота. Водачът на т.а. „Ситроен Берлинго” е прегледан и освободен за домашно лечение с охлузни рани.

Камионът „ДАФ” с полуремарке, с бургаска регистрация, управляван от 50-годишния несебърлия, е пътувал от Провадия към кръговото кръстовище в Айтос. По данни на полицията - поради движение с несъобразена спрямо релефа на пътя скорост и възникнала техническа неизправност - повреда в спирачната уредба, той блъска последователно 32-годишната пешеходка от Айтос, пресичаща по пешеходна пътека в района на автогарата, а след това 13 моторни превозни средства, спрели за изчакване на червен светофар . След пътния инцидент товарният автомобил спира в ограда и магазин, разположени на ул. „Хаджи Димитър” № 4.

Както вече съобщихме, водачът на товарния автомобил е тестван за употреба на алкохол и наркотични вещества, като първата проба е била отрицателна, но дрегера за наркотици е отчел употреба на метамфетамин. Водачът отказал да даде кръвна проба и урина за химичен анализ, но въз основа на определение, издадено от Бургаски окръжен съд са взети кръвни проби за алкохол и употреба на наркотични вещества.

От инцидента са засегнати: л.а. „Опел Вектра”, с бургаска регистрация, управляван от 78 годишен мъж от руенското село Планиница, л.а. „Ауди А 4”, с английска регистрация, управляван от 28 годишна айтозлийка, л.а. „Пежо 206”, с бургаска регистрация, управляван от 40 годишна жена от руенското село Ясеново, л.а. „Тойота Рав 4”, с търговишка регистрация, управляван от 30 годишен мъж от Търговище, т.а. „Ситроен Берлинго”, с бургаска регистрация, управляван от 50 годишен айтозлия, л.а. „Дачия Лоджи”, с бургаска регистрация, управляван от 28 годишен бургазлия, т.а. „Ситроен Джъмпер”, със софийска регистрация, управляван от 44 годишен софиянец, т.а. „Форд Транзит”, с варненска регистрация, управляван от 27 годишен мъж от с. Поройно, общ. Дулово, т.а. „Рено Клио”, със софийска регистрация, управляван от 33 годишен бургазлия, л.а. „Мерцедес С 270”, с бургаска регистрация, управляван от 40 годишен бургазлия, л.а. „Фолксваген Кади”, със софийска регистрация, управляван от 35 годишен айтозлия и т.а. „Форд Транзит”, с бургаска регистрация, управляван от 40 годишен айтозлия. От ПТП л.а. „Тойота Рав” се самозапалил, като в него загинала 28 годишна жена от Търговище, пътуваща на задната седалка.