Камионът, който буквално смаза 10 коли преди кръговото кръстовище в Айтос, е бил пълен с жито, което допълнително прави тежестта му огромна. Той буквално летял по улицата, която в момента прилича на бойно поле. Първоначално е засегнал пешеходка, след което удря две коли, а по-късно, непосредствено преди кръговото, помита още 7. Очевидци твърдят, че най-вероятната причина за автокасапницата е, че спирачките на тежкотоварния автомобил са отказали.



„Възможно е това да е причината шофьорът да загуби самообладание и да няма никакъв контрол върху камиона”, коментират айтозлии.

Жената, която почина при мелето, е била в джип „Тойота” и се предполага, че тя е загинала още при удара от камиона, а след това колата се е запалила.

По неофициална информация шофьорът е с отрицателна проба за алкохол, а в момента предстои да бъде тестван и за наркотици. Ще му бъде взета и кръвна проба за анализ.

На място продължават огледите. Тук са и директорът на ОД на МВР старши комисар Калоян Калоянов и кметът на Айтос Васил Едрев.