В импровизирана кухня на открито пред сградата на Община Приморско известният водещ на кулинарни телевизионни предавания шеф Иван Звездев нагости жители и гости на Приморско с рибя чорба до добруджански. Той приготви ястието си по стара рецепта и в характерния си стил обясняваше тънкостите на приготвянето му.

Десетки почитатали на неговата кухня се стекоха на площада в морския град. Много от тях пожелаха да се убедят в добрия й вкус, а звездният готвач поднасяше лично купичка рибя чорба с думите: „Честит празник“. Събитието се състоя на 6 септември – Денят на Съединението.

Гостуването на Иван Звездев в Приморско е осъществено по съвместна инициатива на Общината.

„Летуването на море отдавна вече не е само плаж, хотел и хранене. Ние осигуряваме на нашите гости всичко, от което съвременният турист се нуждае –развлечения, история, култура, традиции. Иван Звездев е сред най-обичаните и аткрактивни български готвачи и множеството присъстващи тук го потвърждават“, каза кметът на Община Приморско д-р Димитър Германов.

В края на сезона интересът към Приморско е изключително голям – курортният град е изпълнен с туристи. Според кметът д-р Германов през тази година сезонът е започнал „плахо“ заради опасността от COVID-заразата, но сега, през последните летни дни, стотици туристи изпълват хотелите и плажовете на града. Привлечени са и от насителаната културна и спортна програма, която е част от общинската стратегия за удължаване на туристическия сезон.