С церемония по награждаване завърши юбилейното пето издание на Ултра крос триатлона „Лъвско сърце“. На 6 септември състезатели, доброволци и зрители се събраха на плаж Перла в Приморско, за да поздравят победителите.

„Това състезание е уникално и няма аналог в България. То доказва как силата на духа може да наделее над физиката. За 5 години триатлонът израстна до значимо спортно събитие. Това награждаване провеждаме на много знаменателна дата, която показва какво можем да направим, когато сме обединени. Инициативата продължава да се развива и Община Приморско ще продължи да я подкрепя и през следващите години“, увери присъстващите кметът на Приморско д-р Димитър Германов.

424 смели и силни жени и мъже се впуснаха в тазгодишното предизвикателство по трасе с обща дължина 140 км. Те премериха сили в трите етапа на триатлона: 3 км плуване в залива на плаж Перла, 116 км планинско колоездене в горите на Странджа и 21 км бягане покрай резерват Ропотамо.

В генералното класиране победител при мъжете стана Даниел Велинов, следван от румънеца Александру Гужвенец и Данаил Вълчев, който се класира трети. Победител при жените е Виктория Данова, втора се класира Ивета Костадинова, а трета – Бела Дуновска.

Бяха връчени още множество отличия и награди на индивидуални и отборни победители в различните етапи и категории на състезанието. Вечерта продължи с парти на открито по случай петата годишнината на триатлона.