Жителите на Камено се събраха на площада, за да празнуват заедно в деня, в който преди 46 години населеното им място е обявено за град. За тяхното настроение се се погрижиха певиците Пени Ставрева и Преслава Минасян, а по-късно на сцената излезе и Симона Загорова. Едновременно с това в центъра се провежда и базар на занаятите.

Кметът Жельо Вардунски връчи благодарствени адреси на хората и фирмите, които показаха отново, че местните жители са заедно в каузи и които по време на кризата с коронавируса дариха средства и продукти за техни съграждани в нужда.

„Днес имаме дългоочакваната възможност да се насладим на тази сцена на красивия ни площад с хубав концерт. Преди 46 години село Камено на 4-ти септември става град Камено. Това откри възможността да станем и община Камено. Това ни даде възможност да инвестираме наши средства в нашата община. Ние се развиваме динамично, виждате площадите, улиците. Започва строежа на пътя за село Свобода, който не е правен от 30 години, започва път Камено, Кръстина, Винарско, Трояново, започва пътят Тръстиково-Русокастро – той ще развие крепостта. Поздравямам ви, нека да бъдем все така единни, заедно, да забравим всичко лошо и да се събираме по-често на празници и в хубави моменти.“, каза кметът Вардунски.

Той благодари на всички, взели участие в кампанията, предназначена за хора в нужда при кризата с коронавируса.

„Всички бяхме съпричастни. Хората и фирмите, на които ще връчим благодарствени грамоти, са част от бръмката, всички се включихме в тази кампания, знаете колко съдби бяха подпомогнати.“, отбеляза той.