Резервираш хотел, а те настаняват в квартира при баба - за това сигнализират туристи, които били пренасочени към стаи в частни къщи на възрастни хора в Ахтопол по време на лятната си почивка. Контролните органи започнаха спешна проверка, разказва Нова тв в рубриката „На твоя страна“.

Лято в Ахтопол на атрактивна цена - тази оферта от тризвезден хотел в Южното Черноморие пр

ивлича Станимира Чепилева и семейството й за морската им ваканция и заедно с още пет приятелски семейства резервират през интернет. Когато пристигат обаче, реалността се оказва далеч от обещаната в обявата почивка.

„Отиваме 6 семейства с деца – на посочения адрес за настаняване, а там става ясно обаче, че ние нямаме настаняване в тази сграда, в която е хотелът, а всички 6 семейства сме разпръснати из целия Ахтопол, на различни места”, разказва Станимира.

Семействата били пренасочени към съседни сгради – някои тип хотел, някои – в апартаменти, но част от тях в предварително уговорения хотел, разказва Станимира. Вместо почивка в студио, тя получава стая в частна квартира, отдавана от възрастна жена. А условията по нищо не отговаряли на тези в обявата за хотела. При подобни условия били настанени и други от семействата. След като все пак се оплакват в хотела от получените условия в квартирата, идва и ново предложение:

„Първата нощувка да сме в апартамента със старото обзавеждане, защото нямало как, втората – да ни настанят някъде в другия край, а третата вечер – ще сме в хотела. Няма как три нощувки да разкарваме багаж и дете на една година из цял Ахтопол – това си продължава с години явно”, разказва Станимира.

Тя предупреждава за кошмарната почивка и в социалните мрежи. От коментарите под поста й става ясно, че измамените са десетки. От хотела отричат – гостите от хотела да се пренасочват към други апартаменти из града.

След проверка на място и преглед на документацията – проверката потвърждава, че без обективни причини гостите на хотела са били местени в стаи в частни домове. За това - собственикът ще бъде глобен за нелоялна търговска практика. А потърпевшите туристи имат право на обезщетение.

За да се избегнат такива практики експертите съветват внимателно да проверяваме коментарите за хотела и да сравняваме цената с други оферти на хотели в района.