Жителите на Айтос са в шок от смъртта на отец Ромил, който днес беше открит мъртъв в гората между руенските села Вресво и Череша.

„Скърбим за духовния водач, за човека и приятеля. Скърбим за отец Ромил! Ще те помним със словото и делата ти в името на общността, с твоята добронамереност и силна вяра! Почивай в мир! Поднасям съболезнования на семейството.“, обяви кметът на Айтос Васил Едрев.
Местните жители са потресени от трагичната новина, която разтърси днес града. Мнозина от тях не вярват духовният им водач сам да е посегнал на живота си и настояват истината да излезе наяве.

Припомняме, че свещеникът от айтоския храм изчезна мистериозно вчера, след като в 10,30 часа е тръгнал за кръщене в съседната община Руен. Днес той беше издирван от служители от сектор „Издирване” към отдел „Криминална полиция” при ОДМВР – Бургас, Районни управления – Айтос и Руен Около обяд тялото на свещеника Ромил Негозов беше открито.

По-рано сутринта днес бе намерен и автомобилът на отчето - „Дачия Дъстер”, с бургаска регистрация, в землището на с. Череша. С помощта на следово куче с водач – служител от Специализираните полицейски сили и вследствие на проведените действия по претърсване на района в близост до „Дачията”, е открито тялото на свещеника без видими следи от насилие.

Предстои тялото да бъде откарано за аутопсия в отделение „Съдебна медицина” към УМБАЛ – Бургас. По случая е образувано досъдебно производство.