Жена с автомобил вдигна напрежението сред протестиращите във Варна, след като опита да премине през палатковия им лагер пред общината. Това съобщи варненката Ирина Хаджикирякова, която е фотографирала ситуацията. Случката се е разиграла около 13,20 часа. От областната дирекция на МВР обаче съобщиха, че не става въпрос са провокация, а за объркване.

Жената е от Русе и е дошла до Варна за посещение в лечебно заведение, съобщи Петел.бг. Тя оставила по-рано колата си на паркинга на общината, след което като потеглила и следвала указанията на знаците, се озовала на блокирания участък на булевард „Осми Приморски полк“. В крайна сметка жената сама спряла автомобила. До инцидент не се е стигнало. Полицаи, които охраняват сградата на общината, пристигнаха на мястото. Те са съдействали на жената да напусне затворения заради протеста пътен участък.

В понеделник се стигна до ескалация на напрежението при поредната блокада на кръстовището пред румънското посолство, където протестиращи потрошиха колата на майка с двете й деца вътре. Впоследствие на двама протестъри бяха повдигнати обвинения.