Църквата „Св. Четиридесет мъченици“ в село Граматиково се нуждае от спешен ремонт. Затова кметът на община Малко Търново Илиян Янчев даде начало на дарителска кампания.
Храма е построен към края на ХVIII в. Опожарен е през 1877г .,по време на Руско-турската война, след което е възстановен и изографисан от Ставро Михайлов през 1905-1906 г. Камбанарията е изградена през 1939г.

„При всяко едно посещение в този храм, освен че се сблъсквам с тревожността на хората, които го посещават, сам виждам колко е необходим спешен ремонт и колко много средства ще бъдат нужни, за да бъде той осъществен. Ремонт е нужен както отвън, така и вътре в храма. Покривът и подът трябва да се подменят цялостно, фасадата също.
Сумата, необходима, за да започнем с ремонта на покрива, който е в най-тежко състояние, е 25 000 лв. В началото на тази година проведох среща със Сливенския Митрополит Йоаникий, представяйки пред него своите опасения и търсейки финансова помощ за църквата в допустим за митрополията размер. С радост споделям, че през юни по сметка бяха преведени 10 000 лв. от Сливенска митрополия конкретно за църквата в Граматиково.
За да можем да отремонтираме покрива ще бъдат нужни още 15 000 лв., които аз вярвам, че ще съберем заедно за много кратко време, за да направим в началото най-наложащото - покрива!
По този повод отправям към всички ви искрената си молба за подкрепа – подкрепа не за мен, а за един рушащ се храм и хората, които се нуждаят от него!”, пише Илиян Янчев.

Сметката, по която могат да бъдат преведени средства за ремонта на храма е: IBAN: BG47STSA93008400000200 Bic Code: STSA BGSF код за плащане: 445100 Банка ДСК АД.