Депутатите не можаха да съберат кворум за извънредното заседание след два опита. При първото преброяване бяха записани 78 човека. Това обяви председателят на парламента Цвета Караянчева.

В средата на лятната си ваканция депутатите се събират по настояване на БСП. Според дневния ред парламентът първо трябва да гласува искане за нова актуализация на държавния бюджет заради кризата с COVID-19 и парите, които кабинетът отпуска за борба със заразата.

От ВМРО заявиха в официална позиция, че няма да се явят в Народното събрание. Причините били много, но основната е, че не желаят да бъдат фон във вътрешнопартийните битки за избор на лидер в БСП.

"За нас властта не е самоцел, но няма и да бъдем статисти във вътрешните борби на БСП и Нинова и в битките на т.нар. олигарси с властта. За нас мандатът в това Народно събрание ще бъде изпълнен едва тогава, когато нашите основни приоритети бъдат реализирани", се казва още в позиция на народните представители от ВМРО.

Тъй като от новия сезон се местят в нова сграда, преброяването на депутатите стана на подпис. Машините са преместени в новата зала, а депутатите минаваха и се подписваха ръчно в списък.

Нова тв