Отличник от престижна гимназия в София се оказа „каратситът“, повалил с един кик човечето до пешеходната пътека на входа на Морската градина откъм ж.к. „Лазур“. Самоличността на момчето е открита, след като „героизмът“ му беше заснет от общинските камери и разпространен в медиите. Младежът е в компанията на свои приятели и на видеото се вижда удовлетворението, след като успя да потроши фигурката. Младежът с ритника е 17-годишен и е бил на гости в морския град, неговите приятели са двама софиянци и един пловдивчанин. Родителите му са уведомени, като те ще поемат покриването на материалните щети.

Човечето от години беше на тази позиция край оживения булевард в Бургас и има за цел да засилва вниманието на шофьорите, че там има пешеходна пътека.

„Всъщност, ако не разговаряме с децата си, обяснявайки им търпеливо кое е редно и кое не, Бургас ще продължи да плаща стотици хиляди левове годишно за възстановяване на нови или по-стари, но съвсем годни елементи на градската среда. Напомняме на всички потенциални вандали, че Общината ще продължи да разширява мрежата си за видеонаблюдение през следващите години, а тя никак не е малка по обхват и сега!, съобщиха от Община Бургас.