35 фирми са закупили терени, а 15 от тях работят активно в Индустриален и логистичен парк в Бургас, стана ясно днес при старта на първото издание на благотворителното спортно мероприятие Business Run, в което участваха представители на над 12 бургаски фирми (още за събитието- вижте ТУК). Районът става уникално място за бизнес с модерна инфраструктура, намиращо се до живописния бряг на езерото „Вая“ и с много възможности за развитие. Вече е готова и административната сграда, която е с модерна зала и футболно игрище, което може да се ползва от служителите на фирмите. Предвижда се и в езерото да бъде изграден кей, откъдето да могат да се наблюдават редки птици, прелитащи по маршрута „Виа Понтика“.

В понеделник там ще се проведе бизнес форум с участието на компании от Германия, които ще се запознаят с условията в Бургас, съобщи днес кандидатът за нов мандат за кмет на Бургас Димитър Николов.

По инциатива на Индустриален и логистичен парк в района е поставена и първата Зелена спирка, на чийто покрив са засадени растения. Поради големия интерес към нея, подобни спирки ще бъдат поставени и на други места в града.

В програмата на Димитър Николов е заложено развитието на още Инудстриални зони. Вижте част от тях:

Индустриален и логистичен парк - фаза 2: Теренът е между Пътен възел Юг и ж.к. "Меден рудник"

Инудстриална зона Девети километър

Инудстриална зона Равнец

Инудстриална зона Долно Езерово