Огромен интерес сред бургаските фирми предизвика първото издание на спортното събитие Business Run, което се проведе днес в Индустриален и логистичен парк – Бургас. Стартът беше даден от кандидатът за нов мандат за кмет на Бургас Димитър Николов. Маратонският дух завладя представителите на бургаските фирми, които излъчиха свои отбори и се включиха с ентусиазъм в надпреварата. Много от тях отбелязаха, че районът и инфраструктурата в него се развиват бързо и предлагат подходящи условия.

„Освен, че е много иновативен, бургаският бизнес е активен и служителите на бургаските фирми показаха, че обичат спорта, което обяснява и интереса към първото издание. Съвсем скоро ще се проведе и футболен турнир по инициатива на бургаския бизнес. Това е добра възможност да се види и добрата инфраструктура на Индустриален и логитичен парк. Вече всички фирми, които работят в парка, са излъчили отбори, поканили са и останалите бургаски фирми, заради големия интерес.“, каза Димитър Николов.

Участие в Business Run взеха над 50 души от 12 фирми, като 4 от тях работят в Индустриалния парк. Те бяха се подготвили с много желание – с брандирани спортни екипи и с много ентусиазъм. Трасето, което те изминаваха, преминаваше по улиците в бизнес зоната и в близост до живописния бряг на езерото Вая.„Надяваме се това да се превърне в традиция“, казаха от ръководството на Индустриалния парк.

Каузата на днешното събитие беше да бъдат събрани средства за изграждане на детска площадка за деца със специални образователни потребности в нашия град.