Кредитните компании са легитимни институции отговарящи на условията определени от БНБ. Те са чудесен източник за отпускане на неголеми бързи и потребителски кредити. Небанковите организации са пълноправни конкуренти на банките. Много хора предпочитат да изтеглят заеми именно от тях, защото могат да се възползват от бързи кредити, които могат да бъдат върнати за кратък период.

Достъпа до тези компании е лесен, безпроблемно можете да откриете техните сайтове, да кандидатствате онлайн, чрез опростен и разбираем формуляр. Не се налага и да чакате дълго за резултата дали сте одобрен, обикновено процеса отнема до 10-15 минути. Кредитен консултант ще се свържи с вас по телефона или ще ви изпратят текстово съобщение.

Защо да изберем Кредитна компания

В тези трудни времена, броя на хората оставащи без средства преди заплата стремглаво се увеличава. Тогава възниква нуждата от бързи кредити предоставяни от всички небанкови кредитни организации. Условията по заемите предлагани от тях са ясни и лесно разбираеми. Имате избор да кандидатствате в офис на фирмата или онлайн от своя компютър в предпочитано от вас време и място. Имате възможност да избирате между различни кредити- бързи, кредит до заплата, заем на вноски и други. Може да получите малки или по-големи суми според нуждите ви. Фирмите не ви затрупват с огромни изисквания и документи. Отдават се кредити и на хора с лошо ЦКР или такива без доказуеми доходи, лица на свободни професии, получаващи доходи от наеми, проекти, майки в майчинство.

Как да изберем правилната Кредитна компания

Има много кредитни компании в България и броят им непрекъснато расте. Това от една страна е супер възможност на кредитоискателите, но от друга може да е проблем при избора на правилната институция. За това колкото и да бързате и да сте притиснати от недостига на средства, трябва добре да ги проучите, както и предлаганите от тях оферти. Има достатъчно информация в интернет, често можете да видите някой от тях рекламирани по телевизията. Всяка уважавана компания е регламентирана според законите за кредитиране. Коя ще изберете зависи от вас и вашите желания. Има хора, които се насочват само към една институция и теглят кредити само от нея. Важното е компанията да ви вдъхва доверие и да предлага кредити отговарящи на вашите нужди.

На какво трябва да обръщате внимание и какво се очаква от вас

Когато е дошъл моментът да теглите заем от кредитна институция и сте одобрен за него най-добре е да проверите условията по договора. За да сте наясно с всички особености по кредита, такси, лихви. Общите условия обикновено могат да бъдат намерени на сайта на компанията. Прегледайте ги, ако изпитвате нужда от уточнение, то не се притеснявайте да питате кредитните консултанти. По-добре е да сте наясно с всичко предварително.

Добра идея е да използвате кредитния калкулатор, така ще придобиете точна информация за заема и сумата, която искате да теглите, колко ще трябва да върнете, какъв ще е лихвения процент.

Трябва да имате високи изисквания не само към кредитната компания, но и към себе си. Договора за кредит се сключва от две страни - кредитна компания и кредитоискател. Отношенията трябва да са точни и регламентирани. Трябва да сте коректни да плащате вноските си на време, ако възникне проблем при изплащането да се свържете с представител на компанията и с негова помощ да намерите решение на ситуацията. Кредитните институции са гъвкави и със сигурност ще обърнат внимание на положението в което се намирате.

Какъв кредит да изберем

Това зависи единствено и само от вашите предпочитания и нужди в дадения момент. Трябва да сте напълно наясно, какъв заем искате, с каква цел го теглите и дали имате възможност да го обслужвате. Това може да бъде бърз кредит за по-малки суми, с който да можете да покриете дневните си нужди и при приток на доходи да го изплатите. Може да е такъв и за по-крупни суми, с които да направите големи покупки. Но определено кредитните компании са предпочитани от хора във временна финансова безизходица. Които единственото, което могат да направят е да теглят малки суми с кратък период на погасяване. Това е напълно нормална практика в период преди заплата, когато имате нужда от пари за спешен ремонт, закупуване на лекарства, плащане на местни данъци и такси.

Заключение

Предимството на кредитните компании е бързината с която реагират при искането на кредит. Възможността да кандидатствате онлайн, когато ви е удобно. Експресно получаване на отговор на вашето запитване. Можете да теглите дори суми от порядъка на 50-100 лева. Да получите парите си по предпочитан от вас метод на касите на EasyPay, по банков път, на ръка.

Изискванията към кредитоискателите са по-малко от колкото при банките. Можете да кандидатствате само срещу лична карта, без излишни документи. Сами определяте вноските и периода на погасяване. Имате възможност да се възползвате от кредит дори, ако не сте с чиста кредитна история.

Както стана ясно по-горе кредитните компании са търсени и предлаганите от тях кредити ще продължават да бъдат много предпочитани.