Общинският съвет в Несебър най-после днес проведе първата си нормална сесия от началото на този си мандат. За първи път обичайното си място зае кметът на морската община Николай Димитров, който пристигна в залата не под охрана, а в обкръжението на двамата си заместници. Той не каза нито дума, докато присъстваше на заседанието. На днешната сесия отсъстваха ключови ощински съветници като Благой Филипов, Костадин Нищелков и Венелин Ташев. Заседанието мина в традиционния за общината ритъм, като за по-малко от час бяха приети 49 точки, без дебати, като 10 от тях бяха вкарани допълнителто в дневния ред. Сред тях бяха кандидатстването на Несебър по различни проекти за реконструкции на улици, детски площадки, организиране на фестивали.

Председателят Румен Кулев наблегна пред общинските съветници, че особено важно е Несебър да запълни нужните бройки за съдебни заседатели. За момента от общо 20 места, са заети едва 2, тъй като няма желаещи. „Много е важно и останалите 18 да бъдат попълнени, защото иначе би се затруднила работата на Районния съд“, каза той.

След края на заседанието Румен Кулев коментира, че въпреки екстремните обстоятелства, при които преминаха първите сесии, предвид ареста на кмета Николай Димитров и общинските къветници Петър Хрусафов и Георги Георгиев, той не се е поддал на напрежението. В момента Димитров и Георгиев са на местата си, но Хрусафов продължава да е в ареста.

„Изборите свършиха, нищо не се е случило, извън обичайните сесии. Нагаждаме се според обстановката. Аз съм бил в казарма и знам за какво става въпрос – взиамозаменяемост на екипажа Не очаквам проблеми с бюджета, запознат съм с основните параметри в него – абсолютно балансиран и правилен бюджет, има започнати обекти, много са за довършване. Имаме много неща за оправяне. Напълно нормална работа ни очаква - като всеки път.“, каза той пред БургасИНФО.