Кметът на Несебър Николай Димитров е вече на свобода, като е пуснат под парична гаранция. Това е станало с решение на съда в петък, като той вече си е в морския град. „Може още утре да бъде на работа, вероятно това ще стане след новогодишните празници. Няма обжалване от страна на прокуратурата.“, заявиха източници на БургасИНФО.

Припомняме, че Николай Димитров, заедно с трима кандидати за общински съветници и кмет на населено място, беше задържан при масирана полицейска акция седмица преди местните избори. Арестът му предизвика буквално вълна от реакции. На първата сесия на Общинския съвет той беше зрелищно доведен с белезтици, за да се закълне. Тогава той предостави правомощията си на заместника Виктор Борисов. Тогава клетнва положи като общински съветник, отново под полицейска охрана Петър Хрусафов от БСП.

На последната сесия на местния парламент се закле Георги Георгиев от БСП, който преди това не пристигна заедно с Димитров и Хрусафов.

Заедно с Николай Димитров до последно в ареста остана общинският съветник Петър Хрусафов. Той продължава все още да е в ареста.