Доскорошният директор на дирекция „Инфластруктура на отбраната“ към ресорното министерство Румен Кисьов е новият зам. кмет на Община Созопол. Очаква кметът Тихомир Янакиев да го представи официално пред общинската администрация днес, научи БургасИНФО. Предполага се, че той ще се занимава с инфраструктурата и строителството. Въпреки солидната биография на Кисьов, както и неговата експертна работа, в морския град се появиха коментари, че той не е местен човек.

Вече се спряга неофициално и името на втория заместник кмет, на когото ще бъде поверена най-тежката област – финанси. За поста се коментира Димитър Бишков, който е от Созопол, доказан специалист в тази сфера, с опит в работата на общинската администрация преди години.

Една от ключовите фигури в Общината – главният архитект Светозар Рашков, в момента е в отпуск, като се очаква той да бъде освободен след изтичане на 1 месечен срок.

Едно от лицата, които работиха за промяната на управлението в Созопол – Христо Бардуков коментира първите негативни реакции по повод първото голямо кадрово решение на кмета Янакиев с призива да му се даде кредит на доверие. „Голяма драма се оказа назначаването на г-н Кисьов за заместник кмет! Да драма е! Чужд човек, никому известен! Ама, приятели, и царят навремето поиска 800 дни! А при милионите задължения и община пред фалит, дайте шанс на човека, сложил Созопол преди всичко и всички! То и сега има пенсионери, които вместо да хвърлят оставки, седят нагло и си натискат парцалите! Хора, които разписваха обществени поръчки за милиони, днес си кютат като държавни служители! И докато замитаха зад бившите управници, днес нагло сложиха старите шлифери и се качиха в счупените си коли, но стоят на длъжност - чакайки! Коледната ви украса струваше по 10 000 на година, канцеларските материали стотици хиляди левове! Моля ви, както гласувахте за промяната така и дайте шанс няколко месеца! Мисля, че дължим този кредит на доверие след кредита Т Ъ Р П И М О С Т, който дадохме последните 12 години!“, обяви Бардуков.