За да работиш за благото на хората, трябва да премахнеш и бюрокрацията. Предупреждавам кметовете и общинската адинистрация, че през този мандат искам всякакви бюрократични пречки да бъдат премахнати. Ще търся отговорност от всеки. Това е част от работата ни за хората. Това заяви кметът на Камено Жельо Вардунски веднага, след като днес положи клетва на тържествена сесия на новия Общински съвет. Заседанието на местния парламент беше открито от областния управител Вълчо Чолаков, който поздрави Вардунски и новите общински съветници.

„Благодаря на всички, които показаха и доказаха, че през изминалите 4 години са видяли в мое лице човек, който мисли за общината, който работи успешно за нея. Ние всички сме жители на тази община, всички живеем тук и съответно ще работим за цялото население, както сме и правили. Доказвал съм го и в предишния си мандат. Обръщал съм внимание на всички молби на хората от общината, винаги съм бил с жителите и съм се вслушвал в проблемите.“, каза Варуднски.

„Обещавам, че ще работим с позитивизъм, с хъс, с разбирателство. Въпреки няколко искри, които проблясваха по изборите – забравяме за тях и продължаваме напред. Ще продължим да работим добре с бизнеса на територията на община Камено. Но за тази цел още веднъж казвам на администрацията: Гражданите и бизнесът – това са нашите работодатели, хората, които са ни избрали нас. Аз ще настоявам да си вършите работата. Няма да си затварям очите за грешки, за забавяния и т.н.“, добави Вардунски.

Той подчерта и добрите отношения, които поддържа Общината с държаните институции. „Ние имаме много добра връзка с нашия областен управител. Някога сме се чували по 13 пъти на ден, когато сме имали тежки въпроси за решаване. Винаги са ни помагали. Добре работихме и с по-голямата част от депутатите. Затова чувствам уереност за предстоящите години. Община Камено има позиции и вече всеки знае къде се намира. Защото в началото много от отговорните фастори в страната не знаеха къде е Камено. Ще бъд кметът на цялото население, ще продъжавам темповете на започнатото от предния мандат, защото каменовци трябва да се гордеят, че живеят в тази община. Трябва да направим така, че все повече хора да искат да живеят тук.“, каза той.

На своето първо заседание Общинският съвет избра и своя председател. С 13 гласа „за“ беше избран Радослав Балтаджиев от ГЕРБ, който ръководеше успешно местния парламент и в предходния мандат.

„Ще работим за обединение в Общинския съвет за благото на нашата община. Ще бъда в подкрепа на всички добри инициативи, ще работим Камено да се прочува все повече, за да бъде по-хубаво място за живеене за нашите съграждани“, каза Радосав Балтаджиев.