Централната избирателна комисия даде разрешение за привличането и задържането като обвиняем на още един кандидат за общински съветник в Несебър – Костадин Нищелков, издигнат от листата на партия „Български социалдемократи“. Решението на ЦИК е публикувано снощи.

„Постъпило е мотивирано искане от Главния прокурор за разрешение за привличане и задържане като обвиняем по досъдебно производство по описа на Следствения отдел при Специализирана прокуратура на Костадин Георгиев Нищелков, регистриран като кандидат за общински съветник в община Несебър, от листата на партия „Български социалдемократи“ в изборите за общински съветници и за кметове на 27 октомври 2019 г.“, се казва в решението.

Това е петият кандидат за местната власт, който преди изборите е задържан в Несебър. Припомняме, че преди дни по същия начин ЦИК излезе с отделни решения за досегашния кмет и кандидат за нов мандат Николай Димитров, както и за кандидатите за общински съветници Петър Тодоров от листата на коалиция „БСП за България“, Георги Георгиев – също от „БСП за България“, Константин Лефтеров от партия „Движение 21 и Атанас Георгиев Япаджиев - кандидат за кмет на Свети Влас от „Движение 21“

Миналата събота в Несебър и околностите се състоя спецакция срещу купуването на гласове.