Благодаря ви, че бяхте активни през целия период, в който ние организирахме събития, чухме вашето мнение, желания, виждания. Благодаря на кандидатите за общински съветници и кметове, че проявиха изключителна въздържаност, желязна воля, не се поддадоха на всички провокации, които заляха нас. Съжалявам за това, което наблюдавахме. Политиката за нас – хората в ГЕРБ, е нещо градивно, кампанията е място и време да изразиш своите виждания, аргументи, пзитивни. Това заяви тази вечер кандидатът за нов мандат за кмет на Приморско д-р Димитър Германов по време на финалната част от кампанията си за местните избори, които ще се проведат на 27-ми октомври. На откритата сцена в центъра на Приморско тази вечер се състоя в негова подкрепа концерт на Николина Чакърдъкова, като се изви мощно хоро, в което се включиха много местни жители, кандидати за общински съветници от ГЕРБ, кандидати за кметове на населени места, както и депутатът Ивелина Василева, сред гостите беше и зам. министърът на енергетиката Жечо Станков.

„Въпреки невероятните провокации, ние запазихме добрия тон. Това е правилното. Вие, жителите на общината, заслужавате това. Дълбоко съжалявам, че въпреки моя апел, кандидатите за кметове не откликнаха и не направихме едно събитие пред вас, за да защитим нашите иждания. Всеки си носи отговорност за действията.“, каза Германов. Припомняме, че той покани на публичен дебат своите опоненти, който трябваше да се състои днес очи в очи с хората в Приморско.

„Отборът, който е зад мен, носи своите качества, това са хора, които знаят какво правят и защо го правят. Това, което ние предлагаме като перспекива е стабилност и гаранция, което правим 8 години, благодарение на това, че ни гласувате доверие. Ние обещаваме, че ще продължим да градим по същия начин – устойчиво и стабилно, с перспекитва за развитие . Ние работим за община Приморско и за развитието й.“, добави Германов, представяйки кандидатите за общински съветници от ГЕРБ.

Той подчерта важността на това хората да бъдат активни в деня на изборите. „Това определя хората, които ще управляват Приморско през следващите 4 години. Изберете правилния екип.“, каза той.

Жечо Станков заяви, че стои плътно зад кандидатурата на д-р Германов и припомни, че при поемането на общината в първия му мандат, тя не е била в завидно състояние от което няма и помен в момента. Той сподели един малко известен факт на широката общественост, а именно, че проектът за отоплителната система на СУ "Никола Й. Вапцаров" е бил класиран на първо място сред всички сто кандидата. Той е бил с възможно най-много точки, което е заслуга на усилената работа на кмета и целия екип. Станков отбеляза, че кандидатът на ПП ГЕРБ има подкрепата на изпълнителната власт, защото той е кметът, който не спира да работи, не спира да търси варианти за развитие на Община Приморско и заслужава подкрепата на държавата.
Депутатът Ивелина Василева също обяви своята безрезервна подкрепа и отбеляза, че екипът, издигнат от ПП ГЕРБ, се състои от доказали се хора в работата си, хора на честта, хора работещи за просперитета на община Приморско, а самата тя винаги ще помага при нужда.
За доброто настроение на присъстващите се погрижиха, както една от най-известните народни певици Николина Чакърдъкова, така и Неврокопският танцов ансамбъл. Желаещите да се хванат заедно на хорото бяха толкова много, че подиумът пред сцената се оказа малък. В продължение на 40 минути, присъстващите не спираха да играят български народни хора.