Кандидатите за кмет на Приморско от коалиция МИР Стоян Василев и на Китен Катя Вълчева сложиха почтен край на разразилата се грозна плакатна война в морската община преди местните избори. В Общинската ибирателна комисия буквално валят жалби от кандидати, предимно от ВМРО, срещу агитационните материали на опонентите им. Местният лидер на партията Ваня Андонова и кандидатът за общински съветник Георги Зафиров се надпреварват да подават жалби, понякога и за един и същи случай в комисията. Плакатната агресия е насочена към всички техни опоненти, а в същото време техните материали са в най-голямо нарушение, коментират местни жители. Кандидати от щабове на различни политически сили посочват, че подобна низка кампания през годините е нямало.

„На това трябва да бъди сложен край. Не може фокусът на кампанията да са плакатите. Хората са разумни и решават за кого да гласуват не поради разлепените реклами. Изключително долно и унизително е да се води подобна битка, вместо да се коментират важните теми за бъдещето на общината и на хората. Затова ние решихме да свалим всички наши плакати от обществените места.“, каза кандидадтът на МИР за кмет на Китен Катя Вълчева. Лично тя е сваляла собствените си агитационни материали.

"Ние, кандидатите за Кметове и Общински съветници на Община Приморско, гр.Китен и с.Веселие решихме, доброволно да премахнем всички наши предизборни плакати разпространени на територията на Община Приморско. Надяваме се това да успокои страстите и да намали изкуственото напрежение, което се създава на територията на Община Приморско и в ОИК Приморско, както и да задоволи Егото на жалбоподателите!Ние вярваме, че на Вас – нашите съграждани, съседи, приятели и роднини не е необходимо да ви се натрапват нашите лица- Ние се познаваме! Не желаем, да бъдем част от режисиран сценарий за опорочаване на конституционното Ви право – а именно правото на свободен избор! Няма да паднем до нивото на тези дребни интриги, защото знаем, че това е под Вашето и Наше Достойнство!", се казва в обръщение на кандидатите от МИР.

Кандидатите на МИР реагираха и на поканата на ГЕРБ за участите в публичен дебат преди изборите. Призивът за подобна среща между всички кандидати за кмет на Приморско, която да се състои пред местните жители, беше отправен от досегашния кмет и кандидат за нов мандат Димитър Германов. Поканата е за утре вечер, 24-ти октомври. „Получихме писмото вчера следобед. Нямаме нищо против участие в подобен дебат, който би могъл да бъде полезен за хората, но вече имаме попълнен график за срещи по места, които са свързани пряко с нашите ангажименти към местните жители. В това време ще се състои и събранието ни в Китен, където ще представя програмата си. Ще отговорим с уважение писмено на поканата, но просто няма възможност да присъстваме.“, каза Катя Вълчева.

Утре, 24-ти октомври, от 18.30 ч., в Читалището на Китен ще се проведе среща-събрание с кандидата за кмет на Китен Катя Вълчева и с кандидата за кмет на Приморско Стоян Василев, както и с кандидатите за общински съветници от Коалиция "МИР".