Действията са предприети с престъпления с изборните права на гражданите. Сведенията са най-различни. Това заяви по повод арестите в Несебър министърът на вътрешните работи Младен Маринов по Нова тв. Той заяви, че в момента задържаните лица се намират в РУ-Несебър, като се очаква конвоирането им до Столичното следствие.

Припомняме, че вчера Главният прокурор Сотир Цацаров поиска от Централната избирателна комисия като обвиняеми да бъдат привлечени и задържани кандидатът за нов мандат за кмет на Несебър Николай Димитров, както и кандидатите за общински съветници Петър Тодоров от листата на коалиция „БСП за България“, Георги Георгиев – също от „БСП за България“, Константин Лефтеров от партия „Движение 21 и Атанас Георгиев Япаджиев - кандидат за кмет на Свети Влас от „Движение 21“

Операцията беше проведена в събота и неделя от Специализираната прокуратура, КОМПИ и МВР. Част от лицата се ползваха с имунитет във връзка с предстоящите избори, беше задвижена процедура, каза министър Маринов.

Той заяви, че само вчера е имало 5-6 сигнала във връзка с предстоящия вот. „Наближавайки датата на изборите, тези сигнали зачестяват.“, добави той.