В Районното полицейско управление в Сунгурларе снощи около 23,30 часа е бил получен сигнал за инцидента, при който е бил нанесен побой върху 35-годишен мъж от неустановени до момента лица. Според областната структура на ДПС пребитият е Пламен – съпруг на лидерката на младежката общинска организация на партияята в Сунгурларе Димитрина Събева.

По данни на полицията, своевременно местопроизшествието е посетено от полицейски служители, които извършили множество процесуално-следствени действия с цел установяване самоличността на извършителите на деянието. Потърпевшият е разпитан. Прегледан е от медицински екип, но не е с опасност за живота.

Провеждането на процесуално-следствени действия продължава и към момента. По случая е образувано досъдебно производство, което е докладвано в Районна прокуратура – Карнобат.

Пламен не се занимавал активно с политика, не заемал ръководни постове, докато съпругата му била в щаба на кандидата за кмет на общината Хатидже Георгиева. Димитрина Събева снощи е била на работна вечеря с лидерите от областта, тъй като същия ден там на посещение е и председателят на ДПС Мустафа Карадайъ. Пламен чул, че някой го вика на двора и излязъл от къщата си. Когато бил навън, го пребили, каза областният лидер на ДПС Ахмед Сюлейман. Веднага след това се обадил и на жена си. Раните му били по лицето.

Малко по-рано днес от Централния предизборен щаб на ДПС излязоха с декларация по случая.