Кандидатът за кмет на Ясна поляна Георги Георгиев за пожара: Недопустимо е да сме замесвани в подобен инцидент, който може да е криминално деяние.

img

Недопустими са внушенията, които се правят от кандидата за кмет на с. Ясна поляна Михал Грудов по повод пожара в неговия имот вчера. Позицията му е широко тиражирана в редица медийни публикации. Политизирането на инцидента и даването на подобна гласност преди констатациите на компетентните органи е неприемливо в една правова държава, която залага на демократичните ценности. Това заяви кандидатът за кмет на ГЕРБ Георги Георгиев, който и досега управляваше населеното място, по повод пожара, избухнал в имот на неговия опонент от ВМРО Михал Грудов. Той предизвика серия реакции, както от самия Грудов, така и от други представители на ВМРО, които прокараха съмнение, че може да има политически мотив. По този повод е реакцията и на Георги Георгиев.

„Според изнесената информация в медиите, кандидатът за кмет от ВМРО Михал Грудов смятал, че пожарът е умишлен, извършен с цел сплашване заради изборите и е предизвикан от негов опонент. В с. Ясна поляна опонентите за този пост сме двама.

Категорично заявявам, че в досегашното си управление и политическа практика винаги съм разчитал на доверието и разбирането на избирателите и никога на сплашване. Считам, че е недопустимо ПП ГЕРБ и нейните кандидати за кметове да бъдат замесвани в подобен инцидент, който би могъл да се окаже криминално деяние. Нека оставим компетентните органи да си свършат работата и след това да направим необходимите изводи.“, заяви Георги Георгиев

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Масово плажуване до сарая в парк "Росенец"

Мъж по памперс избяга от реанимацията в УМБАЛ Бургас

Битката на Жана за 11 годишния Борислав