Село Черни връх, община Камено, върна съвременния си облик и гледа смело напред за следващите 4 години. Целта е населеното място да е предпочитано за младите семейства с деца, да дава пълноценно ежедневие на младежите и грижа за възрастните хора. Продължаване на работата по осигуряване на чиста питейна вода, както и възстановяване на уличните настилки след това са приоритетите, които си поставя настоящият кмет Тодор Щерев, който е кандидат за нов мандат, издигнат от ГЕРБ. Той предвижда и продължаване на облагородяването, развитие на спортните и културни дейности, както и запазване на традициите. Всичко това прави неповторим духа на Черни връх. Развитието на всички населени места е и сред основните ангажименти, по които работи и общинският кмет Жельо Вардунски, който също е кандидат на ГЕРБ за нов мандат.

На предстоящите през октомври местни избори Тодор Щерев има само един опонент – 81-годишният Симеон Станков, издигнат от СДС.

Свършеното до момента в Черни връх обаче прави избора лесен. За изминалите 4 години селото успя не само да се справи с проблеми, натрупани от бездействие в продължение на 30 години, но има и и с какво да се гордее.

Нови 3 моста са най-големите инфраструктури проекта, които бяха реализирани в Черни връх. Те осигуряват не само комфорт, но и сигурност за всеки, който преминава през района, за десетилетия напред.

В дъждовно време местните жители вече не са принудени да газят в кал и трапове, пълни с вода, когато излизат от домовете си. Всички улици са чакълирани, има изградени канавки. Изцяло е асфалтирана улица, която е критична при обилни валежи и доскоро беше сред най-застрашените в случай на природно бедствие.

Преди

Сега

Новият парк и изградената сцена в него замениха неприветливата зона, която съществуваше преди това в центъра на населеното място. Сега там се провеждат най-емоционалните празници, събират се стотици хора, за да се вълнуват заедно с изявите на местните състави.

Паркът

В селото започна подмяната на тръбопровода, който да осигури на местните жители чиста питейна вода, което е и сред най-важните задачи, които си поставя Тодор Щерев. „Веднага след това с най-голямо желание за работа ще започнем и асфалтирането на улиците и полагане на тротоарни плочи“, коментира той.

Началото при поставянето на тръбопровода

Особено внимание в селото се обръща както на децата и младежите, така и на пенсионерите. Направен е цялостен ремонт на детската градина. С нов облик е и Здравната служба, където личен лекар е на разположение на местните жители. В напълно нов вид и е пенсионерският клуб, който дава възможност на възрастните хора да се срещат в модерни условия. И въпреки, че училището в селото отдавна не функционира, сградата му не е забравена. Тя се поддържа и там в момента спротуват младите хора. Чисто нова фитнес зала за тях – това е идеята на кандидата за нов мандат Тодор Щерев за младежите в селото.

Извършено е и укрепване на църквата „Св. Симеон Стълпник“, на която скоро беше отбелязана 80-годишнината й.

Черни връх осигурява всички уловия за запазване на духа и традициите. Местните кукери създават невероятно настроение сред жителите, продължава и традицията за провеждането на събора, който събира поколения в края на лятото.

„Следващит мандат ще надграждаме, ще работим активно и с много желание и грижа за хората“, каза кандидатът за нов мандат Тодор Щерев.

Преди

Сега

Преди

Сега

Канавките и настилката

Състоянието на детската градина преди

...и сега.


Така изглеждаше Пенсионерският клуб преди

...и сега

Хората се срещат и забавляват в уютна обстановка





Черни връх знае как да празнува така, че да пази традициите и да върви към бъдещето