ДПС се цели с 10 имена в Общинския съвет в Бургас, издига кметове само в Руен и Сунгурларе, в Айтос пази козовете си до последно

img
Хатидже Георгиева, Васил Панделиев, Исмаил Осман са основните номинации за кметове, обсъдени на областно събрание на ДПС. Окончателното решение ще бъдевзето в София. За момента е сигурна единствено кандидатурата на Исмаил Осман

ДПС номинира 10 имена за кандидати за общински съветници в Бургас. Част от тях са отдавна в общинската структура, а други са напълно нови лица, научи БургасИНФО след областен съвет на партията, на който са били разгледани всички номинации по общини и изпратени в София. Крайната дума за това кой ще бъде водач на листата и каква ще бъде подредбата – ще бъде на ръководството в столицата.

Засега са обсъждани единствено кандидатурите за кметове на общини в Руен и Сунгурларе. За община Руен, която е центърът на ДПС в Бургаска област единодушно е номиниран кметът Исмаил Осман. Самият той не е водил кампания сред членовете, но канидатурата му е била безусловна. Интригата, както вече съобщихме, е в Сунгурларе, където от номинираните за кмет, най-големи шансове имат настоящият градоначалник Васил Панделиев и заместничката му Хатидже Георгиева.

За момента в Айтос ДПС се въздържа да издига свой кандидат за кмет. „Това обаче все още е сигурно, възможна е промяна“, съобщиха активисти на партията. Ако ДПС издигне свое лице в последния момент, това тотално ще обърка картите на основните политически играчи в момента. Засега не е ясно и кого от известните вече кандидати – на ГЕРБ Васил Едрев и на БСП Плмен Чолаков биха подкрепили, както и дали бившият кмет и екс общински съветник Ивелин Йорданов ще се опита да се яви като трети основен играч в битката ГЕРБ-БСП.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Трагедията на пътя край Созопол

Масово плажуване до сарая в парк "Росенец"

Мъж по памперс избяга от реанимацията в УМБАЛ Бургас