ДПС номинира 10 имена за кандидати за общински съветници в Бургас. Част от тях са отдавна в общинската структура, а други са напълно нови лица, научи БургасИНФО след областен съвет на партията, на който са били разгледани всички номинации по общини и изпратени в София. Крайната дума за това кой ще бъде водач на листата и каква ще бъде подредбата – ще бъде на ръководството в столицата.

Засега са обсъждани единствено кандидатурите за кметове на общини в Руен и Сунгурларе. За община Руен, която е центърът на ДПС в Бургаска област единодушно е номиниран кметът Исмаил Осман. Самият той не е водил кампания сред членовете, но канидатурата му е била безусловна. Интригата, както вече съобщихме, е в Сунгурларе, където от номинираните за кмет, най-големи шансове имат настоящият градоначалник Васил Панделиев и заместничката му Хатидже Георгиева.

За момента в Айтос ДПС се въздържа да издига свой кандидат за кмет. „Това обаче все още е сигурно, възможна е промяна“, съобщиха активисти на партията. Ако ДПС издигне свое лице в последния момент, това тотално ще обърка картите на основните политически играчи в момента. Засега не е ясно и кого от известните вече кандидати – на ГЕРБ Васил Едрев и на БСП Плмен Чолаков биха подкрепили, както и дали бившият кмет и екс общински съветник Ивелин Йорданов ще се опита да се яви като трети основен играч в битката ГЕРБ-БСП.