Мъж със скрит номер пое яка атака срещу кмета на Руен Исамил Осман, звънейки по редакциите на медии в Бургас. „В момента в Областна управа се провежда среща в кабинета на зам. областният управител Севдалина Турманова, с участието на омбудсмана Мая Манолова, за да решават какви действия да предприемат срещу кмета на Руен. Има издадена заповед за неговото отстраняване от длъжност заради сделки с имоти, но той се крие“, каза мъжът, който не се представи, на редакционния телефон на БургасИНФО.

Въпреки твърдението от наша страна, че няма как областният управител да издаде „заповед“ за отстраняването на кмет, мъжът, под суфлирането на жена, беше категориен, че кметът явно е дейтвал, сериозно погазвайки закона.

Всъщност се оказа, че такава среща в Областна управа изобщо няма. „Няма такова нещо“, казаха от администрацията. Зам. областният управител Севдалина Турманова всъщност е имала съвсем друга среща и тя е за по-добри практики в сферата на образованието. Тя остана изключително изненадана от твърденията в телефонното обаждане.

„Аз съм си в Руен. Никога никъде не съм се крил. Няма никакви сигнали срещу мен от страна на Областна управа, напротив – работим добре.“, каза пред БургасИНФО кметът на Руен Исмаил Осман, който вдигна още от първия път телефона си, без никакъв опит да се крие.

В общината са категорични, че това е началото на предизборната битка, която се очертава за местните избори. „До изборите явно ще е така“, коментират хората.