Кметът на Созопол Панайот Рейзи се е оттеглил само от поста си на общщински лидер на ГЕРБ и като член на партията. „Той няма да подава оставка като кмет. Това не става в политичека централа, а пред Общинската избирателна комисия“, категорични са от пресцентъра на Община Созопол.

Припомняме, че малко по-рано днес от пресцентъра на ГЕРБ официално обявиха, че Рейзи подава оставка. „Това свое решение Панайот Рейзи е съобщил в присъствието на председателя на ГЕРБ и министър-председател на България Бойко Борисов и на зам.-председателя на ГЕРБ и член на ИК на партията Димитър Николов. Освен от кметския пост, Рейзи подава оставка и като член на ПП ГЕРБ. Това свое решение той аргументира с желанието си да не остават съмнения, че по някакъв начин може да бъде възпрепятствано разследването срещу него, се казва в съобщението.

Днес стана ясно, че Рейзи обжалва отстраняването си от длъжност като кмет, като се очаква съдът да се произнесе на 16-ти април. Ако жалбата му бъде отхвърлена, Общинският съвет в Созопол трябва да вземе решение кой да изпълнява временно длъжността до местните избори през октомври.