Оттеглям се след 11 години, 11 победи, 1-во място на президентските избори. Сега е време за нови хора. Нека дам възможоност и на други да се докажат. Не се отказвам от политиката, оставам член на ГЕРБ, няма да ме видите кандидат от друга партия на местните избори. Засега ще си почивам. Това заяви доскорошният общински лидер на ГЕРБ в Приморско Захарина Неделчева пред БургасИНФО. В понеделник, на общинска отчетно-изборна конференция на партията, като се е оттеглила от надпреварата за председателското място. Направила е отчет за времето, през което е заемала поста, благодарила е на всички за съвместната работа и заявила, че се оттегля. „Изненадата на всички беше голяма“, казаха местни активисти на партията.

За лидер на общинската структура е избран кметът на Приморско Димитър Германов. Местният бизнесмен Павел Павлов оглавява ГЕРБ – Предприемачи, Найден Божков, който е управител на станцията на МЗ, ще бъде начело на старейшините в ГЕРБ, а Тодор Костов – на младежите. Организационен секретар е Люба Желева, която ще заема мястото на Ваня Мандова.

Припомняме, че Захарина Неделчева е едно от най-преданите и дейни лица на ГЕРБ, с ентусиазъм се включваше в обществени каузи и постоянно беше в контакт с хората. През 2016 година беше назначена за заместник на кмета Димитър Германов, като отговаряше за култура, вероизповедания, спорт, здравеопазване и социална политика. В началото на декември 2017-та година изненадващо напусна поста.

В момента ГЕРБ провежда общинските си отчетно-изборни конференции в Бургаска област. До момента, освен в Приморско, форумът е проведен и в Поморие. Там за лидер е преизбран Адам Адамов, който е председател и на Общинския съвет. За организационен секретар членовете на местната структура са гласували за Лилия Петрова, досегашен офис сътрудник в ГЕРБ-Поморие. Тя е избрана на мястото на Анка Желева, която е извън страната.