Четирима кандидати за кмет излизат на частични избори в айтоското село Чукарка на 8-ми октомври. За поста ще се борят Ахмед Галиб Боз от ВОЛЯ, Сюлейман Емин Садула от ГЕРБ, Октай Ислям Якуб от ДПС и Севим Хюсеин Мустафа от БСП.

На местните избори през 2015 година двама от сегашните претенденти са били кандидати за кмет. Ахмед Боз се е класирал на трета позиция като лице на ГЕРБ, а Мустафа Садула – на второ място като кандидатура на ДПС. Товага вотът е спечелен от Джемил Хамид от БДЦ. В началото на тази година обаче неговите правомощия бяха прекратени, поради неявяването му на работа. Той зарязал кабинета си без уважителна причина и след няколко проверки от страна на Общинската избирателна комисия беше отстранен от поста. По-късно президентът Румен Радев издаде указ за провеждането на частичен избор за кмет.

И жителите на руенското село Скалак ще гласуват на 8-ми октомври. Там кандидатът за кмет е един – Мустафа Мехмед Бекир от ДПС. До вот в населеното място се стигна поради смъртта на досегашния кмет - Осман Смаил Мехмед.

Жителите с постоянен адрес в Чукарка са 769 душии, а в Скалак – 792.