В закрито заседание, състав на Бургаския окръжен съд с председател Светлин Иванов, пусна под домашен арест шведа, който изрита в главата камериерка в Слънчев бряг. Информацията потвърдиха BurgasInfo току-що от пресслужбата на Окръжния съд.

Шведът Ралф Сунберг беше задържан с решение на Районния съд в Несебър на 15 юни т.г. Магистратите неколкократно в публични заседания отхвърляха молбата му за освобождаване от ареста, макар чужденецът да се оплака, че страда от псориазис.

Изненадващо на 18 юли съдия Иванов изненадващо изменя мярката за неотклонение на шведа. От пресцентъра на съда не се ангажираха в този час да пояснят, защо в конкретния случай заседанието е протекло при закрити врата и какво налага специалното отношение, като се ангажираха да извършат справка в закона.

Точното местонахождение на шведа към момента е неизвестно. Това стана ясно днес, след като пак Окръжният съд в Бургас, е дал разрешение, вместо в София, Сунберг да бъде под домашен арест в Слънчев бряг, пише „24 часа”. Управителят на апартхотелът обаче отказал да го приеме, наложило се чужденецът да потърси подслон другъде, но и там му отказали. Тогава адвокатът му го отвел в неизвестна посока.