Екскметът на Сунгурларе Георги Кенов се помири с ДПС, след като преди 2 години претърпя унижение от тогавашния депутат от партията Хюсеин Хафъзов, който пък после последва отцепелия се бивш лидер Лютви Местан и стана един от моторите за създаването на партия ДОСТ. Заради войната между двамата ДПС тогава загърби Кенов и заложи на друго лице на местните избори през 2015-та - Васил Панделиев.

Кенов присъства в четвъртък вечерта в Читалището в Айтос, където ДПС официално представи кандидатите си за народни представители за предстоящите парламентарни избори. Той предпазливо изчакваше началото на срещата, като заяви, че е поканен лично от водача на листата Камен Костадинов. „Ще им помагам на тези избори“, каза Кенов пред БургасИНФО. Така очевидно той сключва неформално примирие с партията, от чието име беше кмет на Сунгурларе два мандата.

Припомняме, че големият конфликт между Кенов и ДПС избухна в началото на 2015-та година, месеци преди местните избори. Като кмет на Сунгурларе Кенов влезе в директен сблъсък с Хафъзов, като отказваше упорито да изпълнява неговата воля. Самият той посочваше, че основата на войната между двамата са различните им виждания за управлението на горите. Кенов не скриваше и враждата си с тогавашния лидер на общинската структура на ДПС Халил Ахмед, който по-късно беше сменен.

За местните избори тогава партията издигна Васил Панделиев, а Кенов се кандидатира от името на партия БДЦ, чийто съпредседател е неговият син Стефан Кенов. Хафъзов сочеше Кенов едва ли не като враг номер 1, а в деня на изборите Сунгурларе беше като на война. Само 2 месеца след това Хафъзов напусна ДПС.

Кенов загуби кметската битка, но влезе със солидна група в Общинския съвет. След изборите той се обяви за опозиция, няколко пъти отново влизаше в конфликт с управляващите от ДПС, но през последните месеци тонът беше смекчен.