Може да съм изключен от ДПС, но аз се чувствам като част от партията. Наречен съм предател, но не съм такъв. Нека чуе това лидерът Мустафа Карадайъ и да изпрати свои предтавители, които да разследват ситуацията тук. Това заяви общинският съветник в Айтос Фикри Ахмед, който беше изключен от групата на ДПС в местния парламент.

Той е категоричен, че е изпълнявал всички решения на партията по време на президентските избори.

„Как аз ще казвам на хората за кого да гласуват? Мога ли Вас да Ви убедя да изберете някого?”, попита реторично той. Ахмед заяви, че няма да се присъединява нито към ГЕРБ, нито към партията на отцепилия се бивш лидер на ДПС Лютви Местан – ДОСТ.

Ахмед смята, че не е бил удобен на общинското ръководство на ДПС в Айтос, имал конфликт с дългогодишния местен лидер Ружди Хасан, когато занесъл протокола от секцията в село пешерско по време на президентските избори. Данните от него показвали, че за подкрепения от ДПС кандидат Пламен Орешарски имало малко повече от 40 гласа от общо над 400.

„Тогава Ружди Хасан хвърли листа и ми се разкрещя: „Какво е това? Махай се оттук!”, разказа Фикри Мехмед. Друг случай, при който той се почувствал нежелан в ДПС бил, когато на предходна сесия на ОбС седнал на мястото на свой съпартиец и бил изгонен от там. Макар и нелепа причина – битката за стола в местния парламент, му показала отношението на местните лидери. Затова и днес не останал изненадан, че имало официално писмо от ДПС до председателя на ОбС Красимир Енчев, че е изключен от групата съветници.