Дъжд от оставки се изсипа в община Сунгурларе, след като четирима кметове на населени места напуснаха постовете си. Кметът-бизнесмен на село Вълчин Кръстю Янев се раздели с кметството, след като за него беше установено, че когато е бил избран, е имал действаща фирма ЕТ „Кръстю Янев”. Сигнал за нарушението е бил подаден от местни жители в Общинската избирателна комисия, която е прекратила предсрочно правомощията на Янев. Жители на селото разказаха пред БургасИНФО, че дейността на Янев като бизнесмен се е свеждала до работата на казан за ракия. Самият той отказа какъвто и да било коментар. „Няма да говоря за това“, заяви Янев. На местните избори през октомври миналата година, той беше избран като кандидат на ДПС. Със свое решение Централната избирателна комисия предлага на Президента да насрочи частичен избор за кмет на село Вълчин, община Сунгурларе.

Същевремено още три села останаха без досегашните си кметове, които спечелиха местните избори като кандидати на БДЦ – Садово, Велислав и Везенково.

Кметът на Садово Христо Николов е отстранен от поста, защото е бил хванат да кара пиян личния си автомобил. „Бил е на празник в съседното село и се е прибирал, когато е бил засечен на пътя“, казаха жители на селото пред БургасИНФО. Там обаче няма да има частични избори, защото броят на населението вече е под прага за провеждането им, затова там е назначен кметски наместник. По същия начин са посочени и новите първенци на Везенково и Велислав. Двете села бяха управлявани от дами – Сюлейхан Хасан и Радослава Христова. Хасан е предпочела да отиде на гурбет в Германия, вместо да решава проблемите на селото, а Христова поради лични причини заминала да живее в Гърция.