Трафикантът на мигранти Онник Мариносян, който успя да избяга след преследване с граничните власти, но месец по-късно е бе заловен от полицията в София, е обявил возилото, с което превозвал чужденците за откраднато. Това разкриха пред Бургасинфо отлично информирани източници.

Онник е засечен от полицията 28 юли т.г. край Синеморец, докато транспортирал с лек автомобил Ауди 11 афганистанци. Заедно с него се придвижвали още два автомобила, натъпкани с мигранти. Единият – Пламен Ангелов с „Ланчия Либра”, а другият – Георги Асенов с „Форд Галакси”. Служителите на реда засекли колите край Царево и успели да спрат Пламен на изхода на града. Георги обаче натиснал газта, отпрашил към Лозенец, там изоставил мигрантите, заедно с колата и се укрил. Онник обаче продължил с аудито.

Разтовари ги афганистанците в местността „Узунджака” и потеглил. МВР служителите все пак успели да го спрат, привидно той се подчинил на разпореждането, отворил вратата на возилото си, но щом полицай се приближил към него, рязко потеглил и започнал да влачи униформения. После го зарязал на пътя и с мръсна газ отпрашил. Камери засекли аудито му три часа по-късно на пътя към Чирпан. Ден след това, Онник се прибрал в София и най-нагло обявил возилото за откраднато. След разследване обаче властите го изобличили.

Днес Окръжният съд в Бургас му наложи постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража”.