Стрелбата в Слънчев бряг трябва да оставим на криминалистите, единственото, за което ние трябва да се притесняваме е, че сезонът, който ни бяха обещали – не идва. Това, което виждаме днес и като записвания в хотелите, а вече е 15-ти юни, не е това, което ни даваха като прогнози. Сега сезонът едва започва. Пак ще бъде лято 50-60 дни юли и август. Това каза председателят на Общинския съвет в Недебър Румен Кулев като свои опасения в началото на туристическия сезон пред БургасИНФО в отговор на въпрос смята ли, че престрелката в Слънчев бряг ще се отрази върху туризма.

„Проблемите са много насложени в годините. Благодарение на това министерство на туризма леко потръгнаха нещата. Туризмът трябва да застане на това место, което заслужава. Нямаме инфрастракктурата, пътят от летището още не е направен. Постоянно получаваме писма за незаконни обекти, хотелиерите се облагат с двойни такси и данъци. Има много неуредици. Дано сезонът е по-добър от предходния. Ако не се сбъднат оптимистичните прогнози - не виждам накъде отиваме, туризмът ще загине. Аз съм хотериер и записванията ми това са леко нагоре. Единственото по-добро е, че все още продавам с 15% отстъпка, а миналата година бях с 20% до края на сезона. Просто стана така, че сравняваме идващия с предходния сезон“, каза Румен Кулев.


Какви са още неговите очаквания за сезона, за сигурността в Несебър и за плажната ивица в Обзор – очаквайте в БургасИНФО