Общинският съвет в Средец обяви за продажба днес три апартамента и 6 парцела земеделски земи, като гласува да бъдат извадени на търг. Местният парламент гласува почти единодушно продажбата им на сесия днес, която продължи по-малко от час.

„Има конкретни заявители за имотите, които се продават. Това са земеделски производители, които искат да разширят своя бизнес. А апартаментите пък се намират в бетонните панелки, строени по времето на „Странджа Сакар“. Гледаме да се отървем от тях, защото ги отдаваме под наем, но трудно се събират средства от хората в тях, тъй като повечето са безработни. Затова реминаваме към вариант на продажба. Отделно ние си имаме общински апартаменти, които може да ползваме в случай на авария или бедствия. Тях не сме ги ползвали да дай Боже да не ни се налага. Те не се отдават под наем и са свободни.“, каза кметът Иван Жабов пред БургасИнфо.

Земеделските имоти, които са обявени за продажба са край Средец и селата Момина църква, Кубадин и Дюлево.

Общинските съветници днес гласуваха без спорове предложенията на администрацията, като единствено гласовете им се разделиха по предложението на общинския съветник от НФСБ Живко Гърков сесиите да бъдат предавани на живо от ТВ СКАТ. Това обаче не беше прието от местния парламент като 7 общински съветници гласуваха „за“, а 9 „въздържали се“.