Двигателят на опозицията в Царево – общинският съветник Емил Пейчев, подаде заявление за прекратяване на пълномощията му от местния парламент в морската община. Пейчев години наред беше лице на хората, критикуващи местната власт в лицето на предходния кмет Георги Лапчев. На последните избори той беше кандидат за кмет от ПП-ДБ, но загуби от кандидата на ГЕРБ Марин Киров.

„Поради изключителната ми натовареност и невъзможност да участвам пълноценно в колективния орган на местно самоуправление, с настоящото заявявам, че моля предсрочно да ми бъдат прекратени пълномощията като общински съветник в Общински съвет-Царево“, се казва в заявлението, подадено от Пейчев.

„Винаги съм заявявал, че трябва да има ограничение до два мандата за всяка избираема от народа длъжност, за да се предостави възможност на нови лица да се включат и работят в интерес на обществото с нови сили и идеи в обществената дейност.

В периода в който бях общински съветник водих прозрачна политика, като правех всичко по силите си да Ви информирам, какво се случва в Общинския съвет и цялата община.

Считам, че всеки един от кандидатите за общински съветници от листата ми има, с какво на допринесе за по- добро развитие на община Царево и достойно да Ви представлява, защото ги познавам много- добре и знам, че притежават тези качества. В тази връзка им давам възможност да реализират своите идеи в полза на хората.“, обяви Пейчев.

Той е общински съветник от 2016 година, когато влезе на мястото на свой колега.

„Следващият по ред в нашата листа с кандидати за общински съветници ще заеме мястото ми и ще може да работи по различни инициативи, които имат за цел да преобразят община Царево. Всъщност, не само един, а всеки един от колегите ми е достоен да бъде част от Общинския съвет. Приятели, БЛАГОДАРЯ Ви за подкрепата през годините. Точно тя ми даваше сила да разобличавам порочния модел на управление на местната власт в община Царево, колкото и обречена да изглеждаше тази битка за справедливост. На моменти беше много трудно и дори невъзможно, но с помощта на екипа и колегите си постигнахме завидни успехи, за което най- сърдечно им благодаря. Щастлив съм, че успях да срещна изключително много съмишленици и създадох нови приятелства и контакти.

Вярвам, че община Царево и България могат и заслужават да бъдат променени към по-добро.

Вярвам, че има хора, които ще постигнат това. Те винаги ще могат да разчитат на моята помощ и подкрепа. Изказвам огромна благодарност на екипа си, който ми помагаше във всеки един миг, изказвам благодарност на всички журналисти и медии, които отразяваха истината, позицията и действията ми. Изказвам най- сърдечни благодарности на всички Вас, които ме следвахте и подкрепяхте в годините назад. Изказвам най- голяма благодарност на съпругата си, родителите ми, цялата фамилия и истинските приятели за подкрепата им и опората, която ми даваха в годините“, добави Пейчев.

ПП-ДБ има двама представители в местния парламент.