Председателят на Общинския съвет в Царево Таня Янчева, която е представител на ГЕРБ, ще има двама заместници, като единият от тях е от опозицията. На заседание на местния парламент днес бяха избрани за зам. председатели Калин Стоянов от ГЕРБ и Илия Илиев, който е общински съветник от ОБТ Български лейбъристи.

В началото на сесията кметът Марин Киров отправи от трибуната призив. „Бъдете активни в цялостната дейност на Общинския съвет, не само пред камерите. Позволявам си да изразя лично мнение – колеги от ГЕРБ, тъй като притежавате абсолютно мнозинство в Общинския съвет, апелът ми към Вас днес е на първо място да изберете зам. председател на ОбС от опозицията, да дадете достатъчно възможност на колегите от опозицията да участват в основните комисии, които работят в цялостната дейност на ОбС. Само така ще покажем, че в действителност наша обща задача е да постигнем добро за Царево, за всички населени места и за техните граждани.“, каза кметът Киров.

По време на номинациите за зам. председател Емил Пейчев от ПП-ДБ направи предложение единият от тях да бъде Даниел Скулиев, който преди Янчева заемеше поста председател, а в момента е общински съветник от „Продължаваме промяната-Демократична България“. „Считам, че той има идеалната подготовка и компетенция да заеме този пост и да бъде Ваш достоен заместник“, каза Емил Пейчев, обръщайки се към Янчева. За втори заместник – от управляващите, той номинира Димитър Йовнов. Предложенията му обаче не бяха приети.

От ГЕРБ предложиха Калин Стоянов и Илия Илиев, които бяха избрани с 9 гласа „за“ и 2 „въздържал се“.

Днес Общинския съвет гласува и състава на постоянните комисии.