Експерт от Комисията за финансов надзор е вторият заместник-кмет в екипа на кмета Марин Киров. Денис Диханов е от гр. Царево.
Притежава бакалавърска и магистърска степени по Управление на човешките ресурси, придобити в Университета за национално и световно стопанство, гр. София, както и магистърска степен по "Финансов анализ и контрол" от Стопанската академия в гр. Свищов.

Притежава богат професионален опит в сферата на човешките ресурси. През последните шест години работи в администрацията на Комисията за финансов надзор в гр. София. За това време последователно преминава през всички експертни длъжности в организацията - младши, старши и главен експерт. Семеен е.

В община Царево той ще отговаря за секторите Екология и чистота, Сигурност и обществен ред. В екипа на Марин Киров като заместник-кмет по строителството остава Георги Стоянов, който също е от град Царево и със солиден опит в администрацията. Двамата заместници ще поддържат тесни контакти с кметовете и кметските наместници в населените места от общината.

В екипа на Марин Киров остава и секретарят на община Царево г-жа Мария Конярова, експерт с дългогодишен опит.

“Денис е изключителен човек и експерт и се радвам, че прие да се върне със семейството си в Царево. С Георги Стоянов работя отлично през последните две години и ще разчитам на него. Ресорите на заместниците са условни, с тях имаме една мисия - да развием всички населени места. Благодарен съм на Мария Конярова, че прие да остане в ръководния екип като секретар на общината - тя е подготвен администратор и ценен човек.” заяви Марин Киров при представянето на своите колеги.