Бившият директор на ОДМВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов става зам.кмет на Айтос. Общината се управлява четвърти мандат от кмета Васил Едрев, който също е бивш директор на МВР в Бургас. Калоян Калоянов напусна системата през август тази година след среща с министъра на вътрешните работи от кабинета „Денков“ Калин Стоянов.

На новата си позиция Калоянов е бил представен първо пред кметовете на населените места в община Айтос днес.

„Днес, на 30 ноември, кметът Васил Едрев представи новия Заместник кмет на Община Айтос - Калоян Калоянов, досегашен Директор на ОД на МВР - Бургас.

Калоянов беше представен от градоначалника първо на кметовете на 16-те населени места на общината. Новият зам. кмет се запозна лично с всеки от кметовете на селата, а по-късно, заедно с кмета Васил Едрев влезе в Заседателната зала, където днес се провежда Второто заседание на Общински съвет – Айтос.“, съобщава общинският вестник „Народен приятел“.

„Преди началото на заседанието, кметът Васил Едрев обяви решението си за нов заместник. Стана ясно, че Калоянов има три висши образования - Магистър по икономика, Магистър по агроинженерство и Магистър по ръководство и управление на системата по национална сигурност. Роден е и живее в Айтос, по-голяма част от трудовата му кариера е преминала в системата на МВР, женен с едно дете.

"Уверявам кмета Васил Едрев и общинските съветници, че ще положа всички мои знания, умения и опит в интерес на гражданите на община Айтос", заяви Калоянов от трибуната на местния паррламент.

Новият Зам. кмет на Община Айтос встъпва в длъжност на 1 декември 2023 г. Калоянов ще подели ресорите в Общинска администрация със Зам кмета Мариана Димова.“, добавя „Народен приятел“.

Снимка: Народен приятел