Новият кмет на Приморско Иван Гайков встъпи официално в длъжност днес след проведена тържествена сесия на Общинския съвет. Той прие символично местната власт от досегашния кмет Димитър Германов.

„Да ви поздравя, че спечелихте доверието на жителите на Приморско и бяхте избран за кмет. Честито и на вас – кметове на населени места и общински съветници. Пожелавам ви през следващите 4 години да управлявате мъдро, да работите неуморно, така че да има просперитет на община Приморско и благоденствие на жителите. Пожелавам Ви да надградите постигнатото и да изпълните ангажиментите към жителите на общината“, каза Димитър Германов.

„При мен вълнението е голямо предвид това, че за първи път участвам в подобна надпревара. Изпълнен съм с гордост и с признателност към всеки един от вас, който подкрепи нашия отбор и общинските съветници които са част от бъдещото управление. Смятам, че жителите избраха най-достойните между всички кандидати. Давам обещание, че в управлението си ще се водим от високи морални ценности, ще си спазим обещанията, ще работим прозрачно, ще работим целесъобразно. И вярвам, че обединени, ще постигнем всичко това, което сме поели като ангажименти към хората. Надявам се просперитета на община Приморско да бъде видими. И както г-н Германов каза, надявам се да надградим всичко, правено до момента.“, каза Иван Гайков.

Своите послания отправиха и Петко Гечев и Стоян Василев, които бяха също кандидати за кметове, а днес положиха клетва като общински съветници.

„Поздравявам кмета Гайков, поздравявам всички общински съветници. Радвам се изключително много, че времето на приказките свърши. Сега идва времето на изпълняване на обещания, на поети ангажименти. Знаете как се случва в администрацията. Радвам се, че това време дойде. Кметът Гайков и новата администрация ще получат времето да навлязат. Ние не напускаме Общината, ние просто сменяме канцелариите. Всякакво съдействие, което преценят колегите, които застъпват, ще бъде оказано.“, каза Петко Гечев.

„Ние ще бъдем подкрепа, но няма да пропуснем и да бъдем конструктивна опозиция, когато има нужда. Ще дадем необходимия толеранс на новата администрация, ще им помагаме с каквото можем. Имаме претенции, че разбираме от някои неща, с които можем да им помагаме. Но обещанията, които са давани, наистина трябва да започнат да се изпълняват.“, каза и Стоян Василев.

С 13 гласа от присъстващи 13 общински съветници за председател на ОбС бе избрана Златина Тюлиева, която успешно ръководеше местния парламент и в предходните 3 години.