Вторият тур на местните избори в созополското село Крушевец прилича като декор за криминален филм, след като пенсионерският клуб, в който се помещава избирателната секция, е опасана с полицейска лента. На входа прави впечатление засилено полицейско присъствие. Едно свободно пуснато куче, което блажено се припича на слънце в близост, допълнително създава усещане за сценарий от местопрестъплението. Според служители на реда лентата била опъната, за да не бъде допуснато струпване на хора. Към този час не се наблюдава съществен наплив, гласували са около половината избиратели. Местни хора коментираха, че това е превантивна мярка, за да няма агитация или раздаване на друг вид стимули за гласуване.

Организацията била въведена от РУ на полицията в Созопол, за да бъде оформен коридор за гласоподавателите. Тъй като конусите били изчерпани, затова била използвана лента.

Нямаме сигнали за нарушения, изборният ден протича спокойно. Единственият пропуск е, че тук няма достъп за хора с инвалидни колички“, казаха членовете на секционната избирателна комисия.

Днес на балотажа в Крушевец участват Мария Съзанова-Дойнова от ГЕРБ и Милка Стамболиева от „БСП за България“, ПП „МИР“, ПП „Български гласъ“.