Кметът на Малко Търново и независим кандидат за нов мандат Илиян Янчев изправи тази вечер на крака хората, изпълнили залата на читалището в центъра на странджанската община. „С грижа за Страджа – с обич за България“ е неговото мото, с което в петък вечерта той откри своята предизборна кампания. То се превърна в запомняща се емоция за присъстващите, а подкрепа оказаха Тримата български тенори.

Илиян Янчев с много вълнение и искреност очерта своите цели за района, като и даде отчет за свършеното през изминалите четири години. Говори с много любов и желание Странджа да бъде забелязана от управляващите и че влага труда и усилията си за по-добър живот за хората, които познава и чиито проблеми изживява със сърцето си.

„Изправям се този път сам, без партийна принадлежност, без подкрепящи партийни обещания, без партийни лозунги и слова, но всъщност с реална подкрепа на много хора. Искам преди всичко останало да благодаря за труда, усилията и подкрепата на екипа, с който работя от години, на представителите на политическите структури на ГЕРБ и на коалиция „БСП за България“, които обявиха подкрепата си за моята кандидатура. Ако мислите, че кандидатирането за кмет може да се превърне в рутина и вследствие на предишни успехи се придобива опит и кураж да обещаеш да изградиш доверие, сега е моментът да Ви кажа, че всяко изправяне пред вас за мен е изначална отговорност и отговорност към самите Вас и Вашето бъдеще. Да бъдеш кмет не е професия, да бъдеш кмет е начин на живот. Такъв живот, в който се отказваш от много неща, за да търсиш пътища и решения за проблеми, за посрещането на нечия радост, за човека и за всички заедно ежедневно. През всичките години назад най-много съм искал делата ми да припокриват казаните думи, не като задължение, а като път, който искам да проправя. Искам за този наш прекрасен край да има бъдеше, искам хората да чувстват, да мислят, да мечтаят, да вярват, че можем да живеем по-добре. Да, България започва от Малко Търново и малкотърновци са хора с пламтящи родолюбиви очи, хора, за които думите чест, достойнство и дълг, не са просто думи, а изпълват истински сърцата им, хора със съвест и съзнание. Всички тези хора искам да имат свободата на избора да живеят тук и тук да отглеждат децата си като смели странджанци. Днес, близкото бъдеще е заложено отново на карта – кой ще отстоява правата Ви, отново – естествено, избирате Вие.

В най-трудните моменти моменти през близките изминали години пак Вие ми давахте куража и увереността да се справям с трудностите, да решаваме важни и ежедневни проблеми от всякакво естество. И не на последно място – прокарвахте ми очертанията на правилните пътища за постигане на поставените цели. Днес казвам: „Благодаря“ и вярвам, че ще останем единни и заедно. Точно това ми дава смисъл, смелост и кураж независим да отстоявам желанията Ви за по-добър живот. Защото със сигурност знам, от стари хора го знам, че бащин дом и бащино огнище най-сигурно се обгрижва и пази от децата му, от децата на тази къща. Затова заставам горд пред всички Вас не с празни думи, които са без смисъл и съдържание, а със сърце, отдадено на този край, със силна обич към Странджа и българин с цялото си сърце.“, каза Илиян Янчев.

„Няма да се откажа да защитавам правата ви пред управляващите, от които зависи решаването на най-наболелите ви проблеми. Искам да бъда полезен за моя роден град и приемам с още по-голям ентусиазъм предизвикателството на следващите години. През годините съм проправял много пътища и пътечки и днес без колебани пред всички Вас искам да кажа, че Малко Търново остава мой дом. Малко Търново ще остане винаги в сърцето ми. Ще работим за просперитета н Малко Търново и вярвайте - ще го правим с много любов. Ще търся и ще очаквам Вашата подкрепа.“, добави той.

В подкрепа на кампанията на Илиян Янчев на сцената излязоха с уникалните си гласове Тримата български тенори. Янчев изпя с тях „Моя страна“, като залата буквално се взриви от емоции.