Досегашният общински съветник от опозицията в Царево и настоящ кандидат за кмет, който през последните години влагаше цялата си енергия, за да бъде по-добро управлението на морската община – Емил Пейчев, обяви официално защо ще участва в предстоящите местни избори. Той се превърна в лице на всички онези хора, които бяха пренебрегвани и дори игнорирани от досегашното статукво. Пейчев води битки, каквито малцина биха издържали и изобщо биха имали сили да поведат, превърна се в един от успешните двигатели на "Продължаваме промяната" в региона, макар и да не е техен член. Единственото му желание бе да донесе промяна в морска община, в която трудно можело да се случи нещо без одобрение на управляващите кадри.

„Официално заявявам кандидатурата си за кмет на Община Царево.
На нашето Царево.
Или поне на онова, което искаме да бъде и мечтаем да бъде.
През всички тези години работата ми ме е срещала с мнозина от вас.
Днес знам проблемите на всички населени места от общината.
И знам какви са възможните решения на всеки проблем. И повечето решения сте ми ги подсказали или предложили вие самите по време на нашите срещи и разговори.
Досега като общински съветник в нито един момент не се уплаших от това да се захвана с проблеми, натрупвани с години. И за решението им стигнах до най-високите етажи на властта. На инат, колкото и невъзможно да изглеждаше. И това само като един общински съветник.
Приятели, като кандидат за кмет и като кмет ще продължа да се срещам с вас.
Предлагам ви да променим Царево с моите идеи, с вашите идеи, с нашите идеи.
Да го направим още на 29 октомври.“, заяви Емил Пейчев.