Държавата отпуска 100 млн. лв. за ремонт на студентски общежития. Новината обяви министър-председателят акад. Николай Денков пред медии в Приморско. Снощи премиерът съобщи и новите размери на студентските стипендии от 1 октомври т.г. Минималната се увеличава с 41% и става 120 лв., а максималната – с 11% и размерът й ще бъде 200 лв. На 400 лева се повишава еднократната награда за отлични постижения.

Акад. Денков заяви още, че държавата отделя 12 милиона лева за ограждане и облагородяване на три студентски кампуса в столичния Студентски град. „С програма „Образование“ продължаваме да финансираме студентските практики - нещо, което е изключително полезно за студентите, защото така те срещат пряко работодателите“, отбеляза още премиерът.

По повод инцидента в София, при който пиян шофьор уби момче на пешеходна пътека, министър-председателят бе категоричен, че масираните проверки по пътищата продължават. Той припомни законодателните промени срещу нарушителите на пътя. “Трябва да разберем, че това поведение убива нашите деца. Ето го прекият смисъл на направените промени“, заяви още акад. Денков.

„Аз нямам ментори, така че може би това е проблемът на президента - че и той не ми е ментор.“ Така премиерът отговори на поредния коментар на президента по негов адрес. Министър-председателят подчерта, че институциите трябва да работят според своите правомощия, заложени в Конституцията и законите.