Служители от отдел «Криминална полиция» при ОДМВР – Бургас съвместно със служители от Базовата научно-техническа лаборатория – Бургас и Районно управление – Царево са установили и задържали извършителя на опита за палеж на автомобилите «Митцубиши», и «Рено Трафик», собственост на общинския съветник от Царево Емил Пейчев. Колите са на фирмата му, която се занимава в климатици и хладилна техника.

Припомняме, че опитът автомобилите да бъдат запалени бе извършен около 00.22 ч. на 22.07.т.г. в района на промишлена зона «Запад» в Царево. За палежа с прокурорско постановление за 72 часа е задържан 38- годишен мъж от Царево, който е привлечен като обвиняем, съобщиха от полицията. В този срок ще бъде внесено на искане до Районен съд - Царево за вземане на мярка за неотклонение «задържане под стража».

Общинският съветник Емил Пейчев обяви публично, че зад палежа на фирмените му коли стои Мариян Секулов. „Той е непредвидим, има фирма за климатици, но не сме конкуренти, тъй като той се занимава с общински обекти.“, каза Пейчев пред БургасИНФО.

Публично той заяви, че Секулов е бил покровителстван от представители на местната власт. „Всичко, което съм постигнал до този момент е с честен и достоен труд, много лишения и изключително много препядствия, които заедно със съпругата ми преодоляваме ежедневно!“, обяви Пейчев.

Той посочи, че за Мариян Секулов се е превърнало в ежедневие да отправя заплахи, закани, обиди.

„Срещу него в момента се водят няколко досъдебни производства, включително за заплахи, закани и опит за убийство на мен, съпругата ми и двете ни прекрасни дъщери! Господа управляващи в община Царево, до кога ще продължавате да защитавате подобни дребни душици, които нямат собствено мнение и чакат заповеди? По този начин ли се справяте с тези които Ви пречат и са неудобни на далаверите и схемите? Затова ли ги покровителствате тези верни Ви безмозъчни същества? С палежи и бухалки ли ще решавате проблемите си, ГОСПОДА УПРАВЛЯВАЩИ? Мариян Секулов нанесе тежки емоционални и нравствени поражения върху цялото ми семейство. Моралът, достойнството и ценностната система за този човек не съществуват. Оставам безмълвен пред постъпките на деятеля и защитата на тези, които го защитават! Не очаквах, че в Царево живеят чудовища. Малко, по малко нишката на всички извършени от тях злини се разплита, но жалко, че стигнаха толкова далеч. Дано са чули за Видовден, защото рано или късно всичко се връща и този ден ще дойде.“, коментира в профила си в социалните мрежи Емил Пейчев.