Кметът на странджанската община Малко Търново Илиян Янчев реагира след опита районът да бъде показан като пример за това как нечия кариера може да бъде ликвидирана. Янчев води дългогодишна битка, за да обърне погледа на политиците към Странджа. Повод за реакцията му днес стана изказване на депутата от Продължаваме промяната-Демократична България Мирослав Иванов. „Аз давам един пример – ако някой прокурор някъде се сети, че иска да разследва дадено производство, то той може много лесно да бъде командирован от София в Районния съд в Малко Търново. И целият живот, който е градил – с един подпис – да бъде съсипано.“, каза Мирослав Иванов в национален ефир.

Ето и реакцията на кмета на Малко Търново Илиян Янчев:
„Между 22 март 2021 г. и днешния ден в политически план очевидно разлика няма никаква като отношение на народните представители към Малко Търново!
Абсурдно е и абсолютно недопустимо по един и същи начин Малко Търново да бъде споменавано като място за наказания!
За вас не знам, но аз от години очаквам най-накрая да се появят онези депутати, които ще видят и тези малки населени места, в които времето не е спряло, защото няма активни и инициативни родолюбиви хора с идеи, а защото години наред не са присъствали дори в планираните отпуски на нашите народни представители! Всяко ново правителство събужда в нас надежда, че нещичко може пък и да се промени, но този тип изказвания говорят друго.
Това, че съм се почувствал обиден първо като малкотърновец, после и като кмет, знам, че не е важно за никого, но наистина мисля, че в сутрешния блок на БТВ Малко Търново по-добре да не бъде споменавано изобщо, отколкото да бъде създадена представата, че нашия край е съвременния вариант на някогашния Диарбекир...
А всъщност България не свършва тук...
От тук започва.“.