„Да ни са честити поредните успехи на общинските търговци. Ако продължават така, ще оставят общината без собственост и само с кредити, които хората от Царево ще изплащат години наред, докато някой си пие кафето на масичка пред новата си оптика.“, обяви общинският съветник от опозицията в Царево Емил Пейчев. Поводът е продажбата на овощни градини в село Велика.

„Този път на тезгяха сложиха 480 дка овощни градини. От тях в общинската хазна всяка година влизаха приходи от наеми, но тримандатният ни кмет явно е решил друго.

Самият търг повдига твърде много въпросителни. Проведени бяха четири отделни наддавания за четири отделни терена. Интересното е това, че на всеки един търг участваха по две фирми кандидат-купувачи и забележете по един и същ начин във всяка процедура една от двете оферти беше декласирана, т.е печели всеки път единият от кандидатите. Без наддаване.

Благодарение на тази тарикатска схема в края на четирите търга продажната цена достигна нива от около 800 лв. на декар. Някъде около 77 стотинки на кв. метър, ако трябва да бъдем точни. Какво толкова. Нали не продават своите терени. Продават нашите терени, на града, на общината.“, коментира Пейчев.